Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

WEB DEL MES: 19º Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient

Dijous 8 Novembre 2012 - 19:18

Fins l'11 de novembre es passaran documentals de temàtica ambiental entre d'altres.

El Festival Internacional de Cinema del Medi Ambient (FICMA) es va fundar a Barcelona, el 1993 i, des de llavors i de forma ininterrompuda, ha celebrat anualment una edició de l’esdeveniment.

El FICMA és el festival de cinema de medi ambient més antic del món en el seu gènere. És l’únic que té una secció competitiva que no accepta produccions amb més d’un any d’antiguitat a l’any d’edició de l’esdeveniment, cosa que el situa al capdavant dels festivals d’aquesta temàtica. Festival reconegut internacionalment, l’any 2000 el FICMA va rebre el Prince´s Award, premi de la Comunitat Europea, atorgat per l’Agència Europea del Medi Ambient de la CE i la Fundació Prince´s Award.

El FICMA va obrir una finestra per a donar a l’audiovisual el paper d’educar, sensibilitzar i denunciar, a més d’entretenir. Des de llavors, manté i defensa que “el medi ambient és un dret humà”, un bé comú amb la rellevància i importància que té per a la nostra vida i la del planeta. L’ecologia, la cultura, l’economia, els processos migratoris, les guerres, la tala indiscriminada de boscos, les qüestions socials, entre tantes altres coses, conformen l’essència per la qual aquest festival va sorgir i va començar el seu camí fins a l’actualitat.

Us recomanem que consulteu el Programa del Festival.

Més, sobre...: xct , ficma , festival , cine , medi ambient
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies