Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

LLIBRE DEL MES: Manual de producció ecològica de llavors i planter d'hortícoles

Dimecres 7 Novembre 2012 - 18:00

El manual ofereix les bases tècniques i legals per a la producció ecològica.

Al manual s'hi aborden els aspectes genètics i ecològics, els processos productius, les instal·lacions, les matèries primeres, etc. S’adreça a tothom qui vulgui obtenir llavors o planters segons el sistema ecològic, tant si es realitza per a l’autoproducció com si la producció té com a objectiu la venda a tercers. Empreses productores de llavor i planter amb sistema convencional, agricultors o persones aficionades a l’horticultura tenen en aquest manual una eina que els ofereix el marc teòric i les bases pràctiques per tirar endavant aquesta activitat.
 
Com a punt de partida, el manual presenta les bases genètiques i ecològiques per a la producció de llavors i planters, les quals són l’origen i la clau per entendre la situació actual de la producció i el mercat de les llavors ecològiques. S’exposen també les especificacions tècniques per a la producció ecològica de llavors i planters, amb informació sobre la planificació dels calendaris i els espais, els processos productius, les instal·lacions, les matèries primeres i la sanitat, entre molts altres aspectes, sense oblidar l’estreta vinculació entre l’activitat de producció de llavor i planters en ecològic i el seu complex marc legal. És per això que s’ha fet una fotografia de la legislació actual, amb l’objectiu de donar les pautes bàsiques de la normativa que afecta aquesta activitat, tant en l’àmbit de la producció i la sanitat com en el dels registres, l’etiquetatge, la comercialització i l’ús de varietats locals.

Finalment, a l’apartat de distribució i venda s’exposen les pautes i estratègies per a la comercialització i s’ofereix, com a cloenda del text, una petita diagnosi del sector en relació amb la disponibilitat de llavors i planter en ecològic a Catalunya i la seva correspondència amb la demanda existent.

El Manual ha estat publicat pel CEDRICAT amb la col·laboració de l'associació L’Era, Espai de Recursos Agroecològics, en el marc del projecte Llavorae.cat (subvencionat pel programa de Projectes Innovadors patrocinat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i cofinançat pel Fons Social Europeu).

Com obtenir-lo?

Es pot descarregar gratuïtament el pdf al blog del CEDRICAT ( www.cedricat.cat ), la pàgina web de l’Espai de Recursos Agroecològics ( www.associaciolera.org ) o bé a la secció de Producció Agrària Ecològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

També està disponible en format paper, a un cost de 10 €, que es pot adquirir a través de l’apartat de publicacions del web de l’Era o bé contactant amb el CEDRICAT a través de cedricat@cedricat.cat o al 973484320.


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies