Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori assoleix un gran èxit de participació a casa nostra i arreu d’Europa

Dimecres 7 Novembre 2012 - 17:47

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori assoleix un èxit rotund de participació de públic i activitats i fa un pas endavant en el moviment en favor de la custòdia arreu d'Europa.
La 1a Setmana Europea de la Custòdia del Territori i 5a edició celebrada als Països Catalans assoleix un èxit rotund de participació d’entitats, institucions i sobretot de ciutadans i ciutadanes que arreu d’Europa van participar en les múltiples activitats organitzades.

Un total de 231 organitzacions dedicades a la conservació de la natura, ajuntaments, empreses, parcs naturals, consorcis, escoles o altres institucions van organitzar més de 420 activitats relacionades amb la conservació i descoberta del nostre patrimoni natural, cultural i paisatgístic.

Durant la Setmana Europea de la Custòdia del Territori més de 15.000 persones van participar en les activitats, esdevenint còmplices de la conservació de la terra i ajudant a fer un pas endavant en el moviment en favor de la custòdia del territori arreu d’Europa.

La campanya connecta’t amb la natura, que va donar el tret de sortida a la Setmana de la Custòdia, ha rebut més de 250 fotografies de persones que arreu d’Europa han mostrat la seva manera de connectar amb la natura. A més a més, la campanya Connecta’t amb la Natura va comptar amb la participació de moltes cares conegudes a casa nostra: Pilarín Bayés, Nandu Jubany el president de la Generalitat de Catalunya, Molt Hbl·le. Artur Mas, Albert Bosch, Lluís Recoder, Cristina Herranz, Jordi Mas, Mònica Lafuente, Pallasso Jam, Mauricio Pochetino, Rosa Galindo o Carles Abellan. Una selecció de fotografies de la campanya van ser projectades al final del programa de l’Espai Terra de TV3 el divendres 5 d’octubre. En podeu veure la retransmissió aquí. El proper 4 de desembre s’inaugurarà al Cosmocaixa una exposició amb la selecció de les millors imatges de la campanya, gràcies al suport de Fundació La Caixa.

Un cop finalitzada la Setmana Europea de la Custòdia del Territori durant tot l’any la xarxa de custòdia del territori i totes les entitats de custòdia del territori segueixen treballant a casa nostra per promoure la implicació de tota la societat en la conservació de la terra. En aquest sentit la ciutadania pot seguir informada de les activitats que es duen a terme a Catalunya a través del portal www.viulaterra.cat.

A més a més, el projecte LandLife seguirà oferint iniciatives de gran interès per promoure la custòdia a nivell europeu. Cal destacar l’edició del manual europeu de la custòdia del territori que sortirà publicat els propers mesos, l'organització de tallers durant la primavera del 2013 o l’organització d’un congrés europeu de custòdia del territori que se celebrarà a Barcelona el 2014.

La Setmana Europea de la Custòdia del Territori ha estat possible gràcies al suport de la Comissió Europea i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració de nombroses institucions, empreses i entitats.

Alhora, des de la xct volem agrair a totes les persones i organitzacions que des de molts àmbits i sectors han sumat esforços per fer realitat l’organització de la Setmana Europea de la Custòdia del Territori: MOLTES GRÀCIES!
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies