Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Resultats de la VII Reunió de la xct

Dijous 5 Juliol 2012 - 12:54

Podeu consultar els tota la informació post-reunió a www.xct.cat/ca/viireunio/resultats.html
El passat 8 i 9 de juny vam celebrar la VII Reunió de la xct, sota el lema Construint nous valors. L’economia de la custòdia. A la reunió hi van assistir 103 persones, representant més de 40 organitzacions diferents. Tot i una baixada d’inscripcions respecte a anteriors anys, considerem que en el moment actual vam aconseguir una bona representativitat dels diferents actors al voltant de la custòdia del territori. La Reunió la vam coorganitzar amb el Consorci de l'Espai natural de Gallecs, i va comptar amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Fundació CatalunyaCaixa.

A la pàgina web de la reunió trobareu tota la informació actualitzada: resultats, resums i presentacions de les ponència i comunicacions, notícies i reportatges generats. Etc. www.xct.cat/viireunio

Durant dos dies vam parlar, compartir i aprendre tots junts com avançar en diferents aspectes relacionats amb l’economia de la custòdia del territori, des de les iniciatives que poden generar activitat econòmica, a l’impacte de la custòdia, la fiscalitat, com comercialitzar productes i serveis, etc.

El divendres vam començar la Reunió amb una conferència inaugural participativa, conduïda per Sergi Marí. Per preparar-la es va demanar als inscrits que ens fessin arribar la seva resposta a 3 preguntes bàsiques. Durant la conferència 9 persones van exposar durant 3 minuts el seu punt de vista. Un cop finalitzades aquestes aportacions, hi va haver un torn obert de paraula a la resta d’assistents. La conferència va servir per situar als participants a la temàtica de la reunió, i trobar entre tots el punt de partida on estem.

A la tarda vam realitzar dues sessions paral·leles de càpsules d’idees i coneixements. A cada bloc hi va haver uns 40 assistents. El bloc 1 es va dedicar a economia, i el bloc 2 a innovació. Durant aquestes sessions vam parlar de mecentatge, patrocinadors, fundraising, finançament alternatiu, microdonacions, crowfunding, aliances, fusions, eficiència, canvi climàtic, comercialització, infrastructura verda, etc. de la mà de diferents experts.

Un cop finalitzades les sessions paral•leles, ens vam traslladar a la plaça de l’Església de Gallecs, on hi havia instal•lat el mercat de custòdia. Allà vam realitzar els espais de trobada. A més de les trobades lliures, es van organitzar 10 taules temàtiques per a realitzar trobades, algunes d’elles vinculades amb les sessions paral·leles de la tarda. 

Un cop finalitzats els espais de trobada vam realitzar el sopar de la custòdia, on a més dels assistents a la reunió també hi van assistir representants institucionals i de diferents grups polítics. Després del sopar hi va haver el concert del grup Decalaix (www.decalaix.cat).

El dissabte al matí vam fer 3 blocs de comunicacions paral·leles, per part dels participants a la reunió. Vam tancar les ponències de la reunió amb la sessió nous horitzons, on es va parlar de la internacionalització europea de la custòdia del territori, i de mirar al futur totes les entitats a través del viulaterra.cat.

Finalment, vam fer un dinar de picnic i una sortida de camp per l’espai rural de Gallecs, que va finalitzar a la plaça de l’església, on hi va haver el mercat de custòdia tot el dissabte, i on vam poder gaudir d’un tastet de cloenda amb productes del mercat.

Des de la xct agraïm a tots els participants i ponents per fer de la Reunió un èxit  de continguts i un espai tant ric d’intercanvi d’idees i de coneixements.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies