Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Conveni entre la Generalitat Valenciana i Avinença per promoure la implantació i el desenvolupament de la custòdia del territori

Dimarts 5 Juny 2012 - 11:55

Es destinaran recursos humans interns a les funcions administratives, de coordinació i interlocució general relacionades amb el foment de la custòdia del territori.

El passat mes d’abril, AVINENÇA, la xarxa valenciana de custodia del territori va signar un conveni de col·laboració amb la Conselleria de Infraestructures, Territori i Medi Ambient (CITMA) de la Generalitat Valenciana. La finalitat del conveni és promoure la implantació i el desenvolupament de la custòdia del territori com a instrument efectiu per al coneixement, la conservació, la divulgació i l'ús racional dels recursos naturals, el patrimoni natural i els paisatges de la Comunitat Valenciana. Es persegueix especialment l'actuació de les administracions públiques en aquest camp, la implicació dels propietaris privats de finques i terrenys, l'estímul per a la creació i funcionament d'entitats de custòdia del territori, i la participació de qualssevol altres agents, públics o privats.

Amb aquest document la CITMA reconeix a AVINENÇA com a interlocutor vàlid en matèria de custòdia del territori al País Valencià i també es compromet a destinar recursos humans interns a les funcions administratives, de coordinació i interlocució general relacionades amb el foment de la custòdia del territori. Per l’altra banda, AVINENÇA, entre altres, facilitarà la formació i la capacitació bàsica per a professionals i voluntaris de la custòdia del territori, impulsarà el desenvolupament legislatiu, fiscal, econòmic i social per a la custòdia del territori davant les administracions, organitzacions de la propietat i societat civil en l'àmbit de la Comunitat Valenciana, impulsarà projectes per a la implantació de metodologies de custòdia del territori en aspectes clau de la gestió territorial i ambiental de la Generalitat, i finalment col·laborarà amb la CITMA en la regulació dels mecanismes i les condicions per incentivar les externalitats positives dels terrenys amb acords de custòdia del territori degudament formalitzats.

Fa un any, AVINENÇA va signar un acord similar amb la Diputació de Castelló, i la intenció és formalitzar nous acords amb altres administracions valencianes. D’aquesta manera, la custòdia del territori en terres valencianes, i el treball realitzat per totes les entitats, es veu reforçat amb el necessari recolzament de les administracions competents en la gestió del territori.

Per a més informació consulteu la Resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana Num. 6767 del 04-05-2012 (pàgina 12.394).

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies