Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'associació Trenca seleccionada pel Programa d'Emprenedoria Social de l'Obra Social de La Caixa

Dijous 12 Abril 2012 - 17:55

Els vint projectes seleccionats pertanyen a emprenedors i empreses socials i/o mediambientals que, a més a més, volen aconseguir un impacte social.

El Projecte pilot de desenvolupament rural sostenible a les Garrigues. Producció d’oli ecològic de l'Associació d’Amics del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Vallcalent (Trenca) ha estat seleccionat pel Programa d'Emprenedoria Social de l'Obra Social de La Caixa. El projecte està inclòs en la categoria nova línia de negoci. Va sorgir com a model de desenvolupament rural sostenible en àrees agràries actualment abandonades. L’objectiu és produir 4.000 litres d’oli ecològic i vendre directament el producte, amb el valor afegit de la qualitat del producte i el respecte pel medi ambient. Es contractaran persones en risc d’exclusió social.

L'objectiu del programa és donar suport a emprenedors i empreses socials que volen aconseguir un impacte social; concretament, a persones o organitzacions que han decidit crear un negoci solidari amb l’objectiu d’assolir una transformació o un impacte social mitjançant una activitat empresarial econòmica i mediambiental sostenible. Per a aquesta convocatòria s'han seleccionat vint projectes d'un total de 465 sol·licituds presentades.

Per garantir l’èxit d’aquests vint projectes, l’Obra Social ”la Caixa” els ofereix:

- Suport econòmic: una ajuda de fins a 25.000 euros per finançar les primeres despeses que ha d’afrontar un projecte llavor, amb l’objectiu que els nous emprenedors es puguin fer càrrec de les inversions del nou projecte.
- Formació a mida: els emprenedors socials es beneficiaran d’una formació centrada en l’emprenedoria i la gestió d’empreses socials, que impartirà l’escola de negocis IESE Business School.
- Acompanyament gerencial: durant un any, l’Obra Social ”la Caixa” proporcionarà un mentor que acompanyarà l’emprenedor en la presa de decisions, identificant riscos, amenaces i oportunitats des d’una visió externa, i facilitant una xarxa de contactes per assegurar la continuïtat de la iniciativa.
- Treball en xarxa: formaran part de la Xarxa d’Emprenedors Socials de ”la Caixa”, que els permetrà conèixer altres realitats i crear oportunitats d’aprenentatge, de col·laboració i de negoci. També podran participar en diverses activitats destinades a millorar els projectes seleccionats.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies