Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Èxit de participació al passat FEM DISSABTE de Projecte Rius

Dijous 12 Abril 2012 - 17:30

Un miler de voluntaris i voluntàries de 23 municipis de Catalunya van protagonitzar una jornada de neteja de espais fluvials.


L’esforç de totes les persones participants es va traduir en la retirada de diverses tones de deixalles recollides als diferents rius i rieres. Les deixalles més habituals corresponen a materials d’ús domèstic, com plàstics, llaunes, paper, vidre o roba. Malgrat això, a molts municipis també es van trobar deixalles no domèstiques, com restes d’obres i runes, o de gran dimensions, com peces de cotxes, ferralla, electrodomèstics, etc. A tall d’exemple a Montcada i Reixac es van portar 670 kg d’andròmines a la deixalleria municipal.

El nombre de participants de la sisena edició del Fem Dissabte és mostra del compromís de la societat en la conservació dels espais fluvials. La presència de deixalles és un dels impactes més habituals als rius i rieres de Catalunya. Els grups de voluntariat del Projecte Rius, que realitzen dues inspeccions a l’any per determinar l’estat de salut de diversos rius i rieres, troben deixalles al voltant del 75% dels trams analitzats.

Text i imatges > Projecte Rius
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies