Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Associació Hàbitats ha signat el primer dret real de custòdia del territori

Dilluns 26 Març 2012 - 10:07

L'Associació Hàbitats ha signat el primer "dret real de custòdia territorial" de Catalunya a la conca del riu Tenes, dins el Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social
El passat 5 de març, l'Associació Hàbitats ha signat el títol de constitució d'un dret real de custòdia territorial amb el propietari de la finca La Central del Fai, ubicada a Riells del Fai, dins l'Espai Natural Protegit dels Cingles de Bertí i Gallifa.

Aquest acord és el tercer que se signa dins el Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social, finançat per Fundación Biodiversidad, però el primer acord integrament redactat per un notari, en forma d'escriptura pública. També es tracta d'un acord pioner en ser el primer dret real atípic (és a dir, que no se circumscriu exactament a la tipologia jurídica de dret real d'aprofitament parcial) que se signa amb objectiu de custòdia del territori.

L'acord té una durada de trenta anys i estableix la col·laboració entre l'Associació Hàbitats i la propietat en l'assoliment dels seus objectius. Entre les accions que s'hi preveuen hi ha la reconstrucció de l'antiga edificació hidroelèctrica existent a la finca com a centre d'educació ambiental.

Actualment s'estan fent els tràmits d'inscripció d'aquest dret real al Registre de la Propietat, i estem a l'espera de la seva qualificació per part del registrador, que sens dubte marcarà un precedent pel que fa als acords de custòdia inscrivibles al Registre de la Propietat.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies