Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'Estació Biològica del Pallars Jussà ha signat un dret real d'aprofitament parcial per a la conservació d'unes basses de rec

Dijous 2 Febrer 2012 - 11:43

  Aquest acord és un dels cinc seleccionats dins el marc del Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social.

L'Estació Biològica del Pallars Jussà, en el marc del seu projecte de custòdia de l'entorn del castell de Mur, ha signat el títol de constitució d'un dret real d'aprofitament parcial al barranc de Rius (municipi de Castell de Mur, Pallars Jussà) per a la restauració i conservació d'una antiga infraestructura hidràulica d'interès històric ubicada en aquest espai singular. Aquest acord és un dels cinc seleccionats dins el marc del Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social.

Es tracta d'una bassa circular de pedra seca de 4 metres de diàmetre i 2 metres de profunditat, un antic safareig i un abeurador d'obra, situats a Font Freda. Font Freda és una surgència d’aigua del barranc de Rius que raja durant tot l’any. Això feu que durant l’Edat Mitjana al barranc de Rius s’hi establís l’horta que proveïa de verdura i hortalisses el castell de Mur, i de la qual encara es conserven les restes d’un molí i d'antigues basses de reg i aprofitament de l'aigua, entre les quals es troben les abans esmentades. Aquests espais fluvials són clau per la supervivència de la fauna de la zona, ja que són punts d’abeurada per a bona part de les espècies de mamífers i ocells, així com de reproducció dels amfibis.

L'Estació Biològica del Pallars Jussà i l'Ajuntament de Castell de Mur en breu restauraran aquests elements patrimonials.

Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies