Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Seminari de fiscalitat jurídica i custòdia del territori

Dijous 1 Desembre 2011 - 11:31

El passat 15 de novembre va tenir lloc a la Seu del Col•legi de Registradors de Catalunya el  Seminari de seguretat jurídica i fiscalitat de la custòdia del territori.


La xct treballa des dels seus inicis per millorar la qualitat dels acords de custòdia mitjançant la recerca de les opcions jurídiques més escaients per a la custòdia del territori. L’any 2009, amb el suport de la Fundación Biodiversidad, la xct inicia un conjunt d’ actuacions destinades a fomentar l'ús de les opcions jurídiques que aporten una major certesa als acords.L’acte va ser organitzat conjuntament per la Xarxa de Custòdia del Territori, el Col•legi de Registradors de Catalunya i el Col•legi de Notaris de Catalunya, amb el suport de la Fundación Biodiversidad i el Departament de Territori i Sostenibilitat i la col•laboració del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

El seminari es va estructurar en dos blocs diferenciats, un al matí sota el títol "Horitzó de la custòdia del territori a Catalunya”, i a la tarda el bloc sobre “La Seguretat jurídica en la custòdia del territori”, a on es van presentar les conclusions del Projecte pilot d’implantació de models innovadors d’acords de custòdia d’elevada seguretat jurídica, garantia de qualitat i utilitat social.

Com a ponents al matí hi van participar el Sr. Javier Ruiz-Tomás (Direcció General de Medi Ambient de la CE), el Sr. Ignasi Puig (ENT, Environment and Management) i el Sr. Jordi Pietx (director de la xct). El Sr. Javier Ruiz-Tomás va destacar que la Comissió Europea davant aquesta eina no té jurisprudència, per la seva banda el Dr. Ignasi Puig va fer un anàlisi del marc fiscal actual i les propostes per incentivar la custòdia del territori a Catalunya i l’Estat espanyol. Finalment, el Sr. Jordi Pietx va fer un repàs de l’evolució de la custòdia del territori i va exposar les bases de que és, a on es troba i cap a on es dirigeix la custòdia del territori.


A la tarda el Sr. Hernan Collado (responsable jurídic de la xct) va realitzar una ponència sobre els resultats del Projecte Pilot d’Implantació de Models Innovadors d’Acords de Custòdia d’Elevada Seguretat Jurídica, Garantia de Qualitat i Utilitat Social. Cal destacar la taula rodona, moderada pel Sr. Santiago Ballester, Director General de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, en la que van participar-hi el Dr. Antoni Mirambells, Catedràtic de dret civil de la Universitat de Barcelona, el Sr. Óscar Vázquez, registrador de la propietat i l’Il•lustre Sr. Ignacio Javier Boisán, notari.

El seminari va concloure amb la presentació del document  “Aspectes clau per a la millora de la seguretat jurídica en la custòdia del territori a Catalunya,” desenvolupat amb el consens del Deganat de Registradors, el Col•legi de Notaris i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Aquest escrit, presentat pel Sr.Óscar Vázquez (del Col•legi de Registrador de la propietat) marca les basses per continuar endavant cap a la qualitat i la seguretat jurídica en els acords de custòdia del territori.

En el següent enllaç trobareu informació sobre El Programa de qualitat i seguretat jurídica dels acords de custòdia així om també trobareu el Programa i les presentacions del seminari.
Més, sobre...: xct , custodia del territori , juridic , seminari
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies