Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Pas endavant per als Consorcis d'Espais Naturals catalans

Dimecres 16 Novembre 2011 - 17:52

La xct contribueix a la definició del seu futur.

Aquest dilluns 14 de novembre la Secretària General del Departament d'Agricultura, Alimentació i Medi Natural, Maria Teresa Martí, i el Director General del Medi Natural, Josep Escorihuela, s'han reunit amb en Marc Ordeix, vocal del consell de la xct pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis/Museu Industrial del Ter i en Jordi Pietx, director de la xct. La reunió s'ha centrat el el rol futur dels consorcis d'espais naturals de Catalunya. Els consorcis son un dels nous models de gestió d'espais naturals, promoguts per ens locals dels territoris amb espais protegits, i amb participació de la Generalitat de Cataluya, diputacions i altres institucions. Els consorcis tenen un paper clau en la gestió del medi natural, la biodiversitat i el desenvolupament local dels seus territroris. Existeixen una dotzena de consorcis d'aquesta naturalesa, quatre dels quals son membres de la xct  i alguns més utilitzen els acords de custòdia en les seves eines de gestió.

La Secretària i el Director general han explicat que el DAAM té clar el rol i la necessitat de garantir la continuitat dels consorcis d'espais naturals dins l'actual model de gestió d'espais naturals a Catalunya. En aquest sentit els delegats territorials del Departament actuaran de representants permanents de la Generalitat en els consells dels consorcis, que ara estan preparant les reunions d'avaluació anual i definició del programa d'actuació 2012. El DAAM també es reuneix en els propers dies amb representants dels diferents consorcis per a exposar-los els passos previstos i la voluntat de continuïtat de cara al 2012 i a llarg terme.

Un element important per al futur dels consorcis es definir el seu grau d'autosuficiència financera, els criteris de funcionament i les bones pràctiques de qualitat. A petició de la Secretària General del DAAM la xct s'ha ofert a facilitar el debat i l'assessorament als consorcis d'espais naturals per a definir els reptes de futur. En la reunió s'ha acordat estudiar de cara al primer trimestre de 2012 la manera com la xct pot ajudar en aquest diàleg necessari.

La xct celebra els plantejaments de continuïtat dels consorcis per part del DAAM i vol contribuir en el procés de reflexió sobre el futur dels consorcis, que ajudi a una major participació d'aquests en la xct.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies