Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Bill Drayton, Fundador d’Ashoka Emprenedors Socials rep el premi Príncep d’Astúries de Cooperació Internacional

Dijous 9 Juny 2011 - 10:00

Jordi Pietx, director de la xarxa de custòdia del territori, és emprenedor social Ashoka des de l’any 2008. Anualment la Fundació Ashoka obre una convocatòria de selecció de nous emprenedors. A España ja en són 21.


Bill Drayton, fundador i President d'Ashoka Emprenedors Socials ha rebut el premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional ahir a Oviedo. Un Jurat Internacional l'ha seleccionat d'entre 25 finalistes de 18 països.

"Estic profundament commogut amb la decisió del Jurat del Premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional. Sé que en realitat és un reconeixement als extraordinaris emprenedors socials a Espanya i a tot el món, molts dels quals són amics i col·legues. Espanya, una vegada més, està obrint una nova oportunitat meravellosa." Ha explicat Bill Drayton al conèixer la notícia. A més ha afegit: “Com més ràpid canvia el món, més important és que anem més enllà que donar peixos o ajudar a la gent a aprendre a pescar. Hem de canviar constantment la indústria pesquera. I això requereix d'Emprenedors. A més, hem d'assegurar que cada canvi és pel bé comú. Per això el món necessita emprenedors socials - homes i dones les vides dels quals, i per tant els seus treballs, són per al bé de tots. Els necessitem individualment i com a una gran comunitat que treballa junta. El Premi Príncep d'Astúries ajudarà a Askoka i a tots nosaltres a impulsar aquesta nova força essencial en el món ".

Sobre Bill Drayton i Ashoka

Fa 30 anys Bill Drayton va fundar Ashoka: una comunitat de gairebé 3,000 Emprenedors Socials innovadors de 70 països que impulsa les idees més importants i innovadores de transformació social. Ashoka dóna suport als emprenedors socials a posar en marxa les seves innovacions, a estendre-les pel món i a col·laborar entre ells per aconseguir el major impacte social possible. La visió d’Ashoka és la d'impulsar canvis avui, perquè una societat on Tots Siguem Impulsors de Canvi ™ es converteixi en una realitat del demà.

Sobre Jordi Pietx com a Emprenedor Social d’Ashoka
En Jordi Pietx treballa des dels anys 90 per impulsar la custòdia del territori a Catalunya. El 2000 va promoure la fundació de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct), de la qual n’és director.

La Fundació Ashoka és a Espanya des de fa 8 anys. Actualment compta amb una xarxa de 21 emprenedors. El 2008 va escollir a en Jordi Pietx com a emprenedor social, reconeixent així la seva tasca de promoció de la custòdia del territori com a eina per conservar el patrimoni natural, cultural i paisatgístic..

El suport d’Ashoka ha permès a la xct projectar la custòdia del territori a nous àmbits i territoris, generant projectes innovadors en aliança amb emprenedors socials d’arreu del món.

Sobre la Fundació Príncep d'Astúries
La Fundació Príncep d'Astúries convoca des de 1981 els Premis Príncep d'Astúries que, anualment, són lliurats per Sa Altesa Reial el Príncep d'Astúries, President d'Honor d'aquesta institució, en un solemne acte acadèmic que se celebra a Oviedo. Són objectius primordials de la Fundació consolidar els vincles existents entre el Principat i el Príncep d'Astúries i contribuir a l'exaltació i promoció de tots els valors científics, culturals i humanístics que són patrimoni universal.

En conjunt, estan destinats a guardonar la tasca científica, tècnica, cultural, social i humana realitzada per persones, institucions, grups de persones o d'institucions en l'àmbit internacional. Cada Premi Príncep d'Astúries consta d'un diploma, un símbol representatiu del guardó, consistent en una escultura de Joan Miró, una insígnia amb l'escut de la Fundació i una dotació en metàl·lic de 50.000 euros. http://www.fpa.es/


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies