Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La Xarxa Euroregional de Custòdia del Territori endavant

Dimecres 2 Febrer 2011 - 15:51

Durant el mes de gener es va mantenir una reunió amb representants de l'Euroregió.


Tal i com ja us vam informar, el passat 11 de novembre es va celebrar a Barcelona la V Trobada de la Xarxa Euroregional de Custòdia del Territori. Fruit de la trobada es va elaborar un doncument de conclusions: EURO-IN-VER, La custòdia del territori, un instrument per conservar la infraestructura verda de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, un document molt extens i exhaustiu amb una proposta molt concreta per seguir treballant plegats en la línia del projecte Euro-in-ver (si algú té interès en consultar el document que es posi en contacte amb la xct).

La reunió de l'11 de novembre va comptar amb l'assistència d'Antònia Sabartés, qui va poder conèixer amb mes detall el projecte que s'està ideant. La Sra. Antònia va mostrar l'interès que pot tenir el projecte per l'Euroregió Pirineus Mediterrània. Per aquest motiu va convocar una reunió amb representants de la xarxa euroregional de custòdia del territori juntament amb representants de l'Euroregió. La reunió va tenir lloc el passat 18 de gener a Barcelona. Per una banda hi van assistir en Jordi Pietx com a representant de la xarxa euroregional de custòdia juntament amb Anna Camp, de la consultoria Spora., qui va redactar el document esmentat anteriorment. Per l'altre hi van assistir Mª Antònia Sabartés, Secretària General de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani i en Mathieu Henceval, representant de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani a Brussel·les.

La reunió va ser molt positiva ja que des de l'Euroregió PM estan estudiant que el projecte ideat per la xarxa euroregional de custòdia (Euro-in-ver)  sigui la base per a un projecte LIFE que sol·licitaria l'Euroregió amb les nostres entitats i els governs euroregionals com a socis. En aquests moments els socis de la xarxa euroregional estan estudiant la proposta.

Projecte Euro-in-ver
En la IV trobada de l’Euroregió (Girona, juliol 2010) es va arribar a la conclusió que preservar i millorar la connectivitat ecològica entre aquestes regions havia de ser una prioritat per a la XCECT, i que fer-ho donava sentit a una xarxa euroregional de custòdia i conservació. Els representants de CEN LR i CEN MP van afirmar que un projecte de connectivitat a nivell d’Euroregió encaixaria molt bé amb el Projecte trama verda – trama blava que està desenvolupant l’estat francès en el marc del Pacte Granelle. A partir d’altres experiències transfrontereres a nivell europeu i de les experiències de projectes concrets en aquesta matèria de les entitats membres de la XCECT, es varen proposar diverses accions. Aquestes accions responen a la necessitat de definir, protegir i donar a conèixer el concepte d’Infraestructura verda (In-ver) que proposa la Unió Europea. En aquest sentit les xarxes i entitats de custòdia són actors clau del territori que poden tenir funcions més enllà de la gestió d’aquests espais, sovint sense figures de protecció específiques. A més les xarxes de custòdia tenen una posició independent que els permet la interlocució amb les institucions públiques, impulsant que aquestes actuïn a favor de la connectivitat ecològica i la infraestructura verda.
 
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies