Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

La xct participa a les Jornades de Dret Català de Tossa de Mar organitzades per la Universitat de Girona

Dimarts 5 Octubre 2010 - 09:55


- La xct participa a les Setzenes Jornades de Dret Català de Tossa de Mar, que enguany commemoren els trenta anys d’existència.

- La codificació del dret civil català a debat.

Aquesta edició de les Jornades de Dret Català de Tossa de Mar han estat marcades pel procés de codificació en que es troba en aquests moments el Dret Civil Català, una fita que tal i com es va recordar en el decurs de les Jornades i per part de diferents ponents, uns anys enrere era absolutament impensable que hi hauria una codificació unitària del dret civil vigent a Catalunya.

En aquests moments el Llibre VI del Codi Civil català sobre obligacions i contractes està en tràmit de redacció, amb el treball conjunt d’experts en la matèria i el suport de l’Observatori de Dret Civil Català. L’objectiu final d’aquests treballs és aconseguir un text complert d’acord amb les competències autonòmiques i segons la distribució competencial estat-comunitat autònoma que fa la Constitució Espanyola.

Al llarg de dos dies en sessions de mati i tarda es va debatre el futur del Llibre Sisè del CCC i els seus continguts. Les Jornades van comptar amb les intervencions destacades de catedràtics de dret civil que formen part de les comissions redactores, però també representants d’altres agents vinculats per raó de la seva professió a la regulació que portarà a terme el futur Llibre sisè sobre “Contractes, responsabilitat extracontractual i altres fonts d’obligacions en el Codi Civil de Catalunya” com registradors de la propietat, notaris, advocats, agents assegurances, i altres.

La situació político-legislativa que viu Catalunya a data d’avui a les portes d’unes eleccions també va ser objecte d’anàlisi en gairebé totes les ponències.

La Xarxa de Custòdia del Territori ha participat a les Jornades de Tossa de Mar des de la seva creació, considerant que formen un espai de debat i actualització del coneixement del dret català a tenir en compte.
 


Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Últimes Notícies