Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

L'ACA aprova el nou Pla hidrològic de Catalunya

Dilluns 20 Setembre 2010 - 13:15

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar el passat 16 de setembre per 19 vots a favor i 7 en contra el projecte de nou pla hidrològic de Catalunya (oficialment, pla de gestió i programa de mesures del districte de conca fluvial de Catalunya).

El consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar ahir per 19 vots a favor i 7 en contra el projecte de nou pla hidrològic de Catalunya (oficialment, pla de gestió i programa de mesures del districte de conca fluvial de Catalunya), un document que detalla els recursos hídrics i les obres necessàries per garantir el subministrament d'aigua durant les pròximes dues dècades. El projecte haurà de ser tramès al Ministeri de Medi Ambient i, finalment, aprovat pel govern, molt possiblement en la pròxima legislatura.

L’aprovació de la planificació hidrològica, juntament amb els plans, programes i actuacions que se’n deriven, -moltes de les quals es troben ja en diferents fases d’execució-, constitueix l’eix vertebrador i alhora el full de ruta que marcarà les polítiques per resoldre els problemes d’aigua a Catalunya durant els propers anys. El nou pla hidrològic es basa en l'estalvi, la reutilització i la utilització eficient de les infraestructures existents, amb el suport de les noves dessalinitzadores de la Tordera i Foix. El pla descarta el transvasament del Roine.

El procés de planificació de l’aigua a Catalunya, iniciat fa set anys a partir de les noves normatives comunitàries i d’acord amb els criteris i calendaris de la Directiva Marc de l’Aigua, ha culminat amb la tramitació a informació pública del Pla de Gestió del Districte de conca fluvial de Catalunya i el Programa de Mesures (novembre del 2009 a juliol del 2010) els quals han estat aprovats avui per part del consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua. A continuació s’elevarà al Govern per a la seva consideració i aprovació definitiva.

Podeu consultar el Document de síntesi del Pla de gestió de l'aigua de Catalunya en PDF aqui.
 
Més, sobre...: pla hidrologic aca
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies