Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Gran activitat durant l’any 2009 a la Xarxa de Custòdia del Territori, tot i el context de crisi

Dimecres 30 Juny 2010 - 12:02

Els àmbits de treball de la xct més rellevants de l’any han estat treballar per aconseguir una major implicació ciutadana i de la propietat en la custòdia del territori, actuar per obtenir eines fiscals i legislatives pels acords de custòdia, i també s’ha donat importància als diferents àmbits temàtics de la custòdia del territori (marina, fluvial, agrària i municipal)
El 2009, tot i ser un any difícil pel context de crisi econòmica que ens ha envoltat, ha estat un any de gran activitat per la xct, en què hem continuat avançant en molts fronts.

Els anys de la reunió bianual de la xct serveixen també per fer balanç de la feina feta i per prendre el pols de les entitats membres. La reunió de Lluçà se centrà en quatre eixos principals: implicació ciutadana, implicació de la propietat, eines fiscals i legislatives, i àmbits temàtics de la custòdia del territori (marina, fluvial, agrària i municipal).

Quant a la implicació ciutadana, la xct ha creat el portal ViuLaTerra.cat i la guia per divulgar la custòdia del territori, orientada a la ciutadania i a la propietat. A la reunió també es va presentar el IV Inventari d'Acords i Entitats de Custòdia del Territori, mostrant el gran i creixent nombre d’acords i la implantació de les entitats en el territori.

També cal destacar el treball dut a terme per la Comissió de Desenvolupament de la Custòdia del Territori a Catalunya, que s’ha reunit en quatre ocasions amb representants del govern i de les forces polítiques del Parlament.

Ha tingut importància també la creació del Grup de Treball de Custòdia Agrària, que va comptar amb un grup molt actiu durant la trobada de Lluçà. D’altra banda, els Grups de Treball de Custòdia Marina i Custòdia Fluvial han continuat treballant intensament, sobretot implicant-se en les lleis de pesca continental i marítima.

A finals del 2009 també es va fer un pas important per donar-nos a conèixer als propietaris de finques forestals i agràries, amb una reunió a la Pedrera amb la gran majoria d’associacions i sindicats agraris del nostre país. La custòdia del territori no té raó de ser sense la participació dels propietaris i aquest acte va ser un apropament que ha de continuar facilitant una col•laboració activa entre entitats i propietaris, pel bé comú.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies