Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Acciónatura agafa el relleu en la coordinació del Grup de Treball de Custòdia Marina de la xct

Dijous 7 Gener 2010 - 13:04

 
El mes de juny de 2007, la XCT i els seus membres que treballen en conservació del medi marí, van crear oficialment el Grup de Treball de Custòdia Marina amb els objectius principals de promoure el concepte de custòdia marina, fomentar el treball en xarxa dels diferents agents implicats, aconseguir un marc sociopolític, jurídic i legal propici pel desenvolupament de la custòdia en el medi marí i fomentar la participació de la societat civil en la gestió i conservació d’aquest medi.

Després de dos anys de funcionament sota la coordinació de l’Associació Nereo, el Grup de Treball de Custòdia Marina de la XCT ha decidit passar el relleu a Acciónatura, una altra entitat membre del nucli actiu del Grup de Treball.

Acciónatura és una entitat sense finalitat lucrativa que té com a objectiu la conservació de la biodiversitat biològica mitjançant la protecció, millora i restauració dels ecosistemes naturals. Acciónatura ha impulsat des de l’any 2003 la creació d’una Àrea Marina Protegida al Garraf i la creació d’un Parc d’esculls Artificials de Producció a la mateixa comarca. A més, ha fet varies campanyes de sensibilització i ha creat un segell de responsabilitat per a restaurants per tal de fomentar el consum responsable de peix i marisc. Actualment l’entitat està realitzant el Pla de Gestió de l’espai marí de la xarxa natura 2000 “Costes del Garraf”.

“En aquests primers dos anys el Grup ha aconseguit assentar les bases del seu funcionament, i ha assolit importants avenços per aconseguir un verdader treball en xarxa entre les entitats membres. Ara necessitem fer més feina per implicar als usuaris i administracions del medi marí. Només així aconseguirem conservar el nostre mar” declara Marta Cavallé, actual coordinadora.

En aquest butlletí i en la web www.custodiamarinaxct.org podreu anar seguint totes les activitats i novetats sobre la custòdia marina d’aquest grup de treball.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies