Inici > actualitat i mitjans > notícies

Titular notícies

Conferència de custòdia del territori a Ordino, Andorra

Diumenge 3 Gener 2010 - 13:23El Comú d’Ordino va organitzar el passat 11 de desembre la conferència "Dels Parcs Naturals a la Custòdia del Territori: un procés de participació ciutadana per a la natura" en motiu del desè aniversari del Parc Natural de la Vall de Sorteny i del dia internacional de les muntanyes. La conferència fou a càrrec del director de la xct, Jordi Pietx. Prèviament a la conferència vam poder mantenir una reunió amb tècnics de diferents comuns andorrans per comentar i valorar les possibilitats de recomençar experiències de custòdia a Andorra, després dels intents no reeixits a càrrec de l’Associació de Defensa de la Natura d’Andorra els anys 2004-05. També vam tractar sobre la intenció latent de crear un patronat privat de custòdia del territori d’àmbit andorrà.

La conferència va tenir un públic reduït però selecte de persones interessades en la possibilitat de desenvolupar la custòdia a Andorra, i de representants d’agricultors i propietaris andorrans.

La presentació tenia un enfocament singular, i partia del concepte de parc natural mostrant el procés històric d’aparició de la consciència de l’ètica de la terra, a partir del cas del Parc Històric Nacional Marsh-Billings-Rockefeller (Vermont, EUA), únic al món dedicat a la història de la consciència conservacionista i de custòdia del territori.

Arrel de l’acte els representants del Comú d’Ordino van apuntar la voluntat de fixar uns objectius assequibles però concrets que de cara a 2010 permetin recomençar en la custòdia a Andorra.

Imatge > Comú d'Ordino.
Comentaris
El teu email no apareixerà enlloc
Control Antispam


Últimes Notícies