Titols i resum a tot arreu
En aquesta sortida, de la mà de tècnics i gestors de l'ACA veurem com es gestionen els recursos hídrics mitjançant grans infraestructures hidràuliques i abordarem la implantació dels cabals ambientals al riu. Tècnics de l'ACA ens explicaran els plans previstos per a la conca del Fix, les perspectives de futur, i també algun altre exemple del què s'està fent en altres conques per a la millora ecològica dels rius. 

També coneixerem l'experiència de l'Ajuntament de Cubelles, que mitjançant un pla de gestió, vol ordenar els usos a la desembocadura del riu i han realitzat diferents actuacions de restauració a l'espai. Un exemple molt interessant de com comptabilitzar conservació i usos recreatius en zones sota forta pressió antròpica. Divendres 20 de Juliol. Cubelles

PROGRAMA (consultar programa complert)
09:00 - Trobada de participants, presentació de la jornada i organització de la logística. 
09:30 - Visita a la presa de l'embassament del Foix a Castellet i Gornal. Allí el S. Carlos Barbero Lartigau (Cap del Departament d'Infraestructura de Control i Regulació de l'ACA) ens explicarà el funcionament general de la infraestructura hidràulica i la seva explotació en matèria de gestió dels recursos hídrics.
10:30 - Visita al tram de riu aigües avall de la presa del Foix, amb Evelyn Garcia, Carolina Solà i Mònica Bardina (Tècniques del Departament de Control de Qualitat de les Aigües de l'ACA).
12:15 - Visita a la desembocadura del riu Foix amb el Sr. Aron Marcos Fernández de la consultoria ambiental Ecoconsultors (redactora del Pla de gestió de l'espai) i el Sr. Josep Maria Hugué (Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cubelles).
12:45 - Fi de la sortida tècnica

INSCRIPCIONS
La sortida és gratuïta i oberta a tothom però cal inscripció prèvia enviant un mail a fluvial@custodiaterritori.org o al telèfon 680.489.492

LLOC DE TROBADA
Pàrquing del JARDILAND (centre de jardineria)
Carretera C-31, Km 148,4 . 08880 Cubelles
Coordenades GPS /X,Y): (388.308,60 ; 4.562.525,01)

Organitza: Grup de Treball de Custòdia Fluvial
Amb la col·laboració de: Agència Catalana de l'Aigua, Ajuntament de Cubelles i Green Solutions
Amb el suport de: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

 
Data: 20/07/2018
Hora: 09 : 00
Localització: Cubelles
Contacte: fluvial@custodiaterritori.org
Telèfon: 680 489 492
Cost: Gratuït. Cal inscripció prèvia

Activitats previstes
No hi ha actes en perspectiva